За нас

Рецепция
Ендиго Йога Красота Релакс

Нашите учители ще ви помогнат да се почуствате комфортно във всеки един клас

Зорница Табакова
Зорница Табакова

Зорница Табакова - основател/йога учител

Зузи е от Варна и като всеки човек, израснал на море го свързва с безграничните възможности и широкия мироглед. Съчетава полезното с приятното и пътува като стюардеса на частна яхта в продължение на 10 години. Най-много време прекарва в Америка, работейки за американска фамилия, където е обвързана с проекти по организация на чартъри, продажби, строеж на нови яхти и работи, рамо до рамо, с дизайнери за пълно обзавеждане на интериора. Така получава безценен опит в работата си с хора, учи се да да поддържа качество на услугите и внимание към детайла. Опит, който използва при създаване на център „Ендиго“.

Открива йога за себе си по време на пътуванията. Посещава много и различни студия в Европа и Америка, потапя се в атмосферата и благодарение на йога успява да овладее стреса и болките в гърба, в резултат от интензивната работа, преумора и високия стандарт, който се поддържа в средата, в която работи.

През 2005-2006 взема два месеца почивка и пътува до Южна Индия, областта Тамил Наду, където посещава курс за обучение и е сертифициран инструктор към Йога Алианса на Европа. При всяка възможност посещава семинари на български и международни лектори, за да развива знанията и уменията си, а за да изучи анатомия и физиология, завършва рехабилитация в Медицински колеж – Варна.

Създава Център „Ендиго“ с много любов през 2011 г.

Йога, за нея, е ежедневно предизвикателство и помага да осъзнае, че единствено и само ние сме отговорни за това в каква посока се развива животът ни, и че можем да насочим мислите, действията и съответно енергията си натам, накъдето пожелаем.

Йога е още: осъзнатост и толерантност, вътрешен мир и уравновесеност, имунитет срещу критики и външни влияния, вяра в собствените си необятни възможности.

Силвия Янкова
Силвия Янкова

Силвия Янкова - йога учител

Завършва Българска Ащанга йога академия и е лицензиран инструктор към Yoga Alliance.

По професия е лаборант. С йога се занимава от осем години. Първоначално започва, защото има доста излишни килограми и възприема йога като гимнастика, но постепенно нещата се променят. Благодарение на йога, тя претърпява сериозна личностна трансформация. Става по-осъзната, намира себе си, възприятията ѝ към света се променят. В началото, позите на физическо ниво изглеждат невъзможни. Постепенно здравословните проблеми, които има отшумяват, килограмите намаляват и тялото, само след първата година редовна практика, изглежда по друг начин.

Но най-голяма е промяната в съзнанието. Започва да гледа на нещата по друг начин, става много по-спокойна и уравновесена. Възприема света, бога, вселената, хората и живота като цяло в една много по-дълбока светлина. И сега, след толкова години изучаване, наблюдение и редовна практика, тя е изцяло отдадена на йога и я възприема като начин на живот.

Йога е нейното ежедневие. Щастлива е, защото прави това, което обича най-много – да преподава йога. Това за нея е дълбоко удовлетворение и радост.

Ирина Дракова - йога учител

За всички приятели, тя е Рени. Практикува йога от 2000-2001 год., а активно води групи от 2006 год. Взимала е участие в многобройни йога събития, семинари, мероприятия, но основното обучение е в Индия през 2013 година - YTTC 200RYC Bodhi Tree Yoga International - Goa Arambol, India. Придобива сертификат за квалифициран йога инструктор от Международния йога Алианс.

Харесва всички стилове йога, но все пак предпочитанията са към практиките, в които вниамнието е насочено навътре, с дълго задържане в позите и отворено съзнание към това какво се случва в нас в настоящия момент, с осъзнато и дълбоко дишане, с любов и уважение към нуждите на тялото в момента на практикуване - шивананда йога, хатха йога, виняса йога.

Друг неин любим стил е флай йога - практикуването с помощ на гравитацията (и хамаците) ни дава възможност за допълнителна екстензия на гръбнака, с произтичащите от това многобройни ползи за здравето, както и нови усещания за удоволствие, лекота и разнообразие.

Нейните практики са насочени към постепенно и бавно, но сигурно разгръщане на потенциала от физически, психически, а с времето и творчески потенциал, който всеки от нас носи дълбоко заложен в себе си.

Здравето, спокойствието и тонуса, които йога дава са безспорни, но освен тях голямата сила на йога е в издигане на съзнанието и усъвършенстването на човешката личност, изграждането на лична дисциплина и характер, развиване на способността за концентрация посредством дихателни практики, вградени в общите занимания по йога. Това са умения и способности, които ни помагат във всички други области от живота.

"Йога, за мен, е всичко - житейска философия, морален и етичен кодекс, психическо и физическо здраве и устойчивост, тих пристан в забързаното ми ежедневие. Помага ми да се фокусирам върху истински значимите неща и да преоткривам живота ежедневно в цялата му прелест! Освен всичко останало, йога ми даде, и продължава да ми дава, безценни срещи и приятелства със забележителни хора, с които обединяваме положителни вибрации за един по-добър свят.

"Бъдете здрави и нека Йога стане и за вас философия и начин на живот!" Рени

Искра Алексиева
Искра Алексиева

Искра Алексиева - йога учител

Йога е нейната искра, философия и вдъхновение за пълноценен и изпълнен с осъзнатост и усмивки живот. По образование е дипломиран икономист. Работи 22 години във финансови институции.

Започва да практикува по системата на Сатянанда йога през 2011 г. и за кратко йога се превръща в начин на живот. Да преподава йога се оказва най-хубавото решение в нейния живот. За нея това е обмен на енергия, начин по който се учим взаимно да израстваме и усъвършенстваме, да откриваме пътя към себе си и към света около нас, в изкуството да балансираме, да имаме хармония между главата, сърцето и ръцете или да балансираме нашите мисли и интелект с нашите чувства и емоции, и това да е в съзвучие с действията и поведението ни.

Сертифициран преподавател по йога към Българската федерация по йога и НСА "Васил Левски" за възрастни и деца. Присъства в регистъра по Наредба от 25.11.2011 г. с право на професионална правоспособност и квалификация на спортно-педагогическите кадри.

През юни предстои да завърши курс по йога терапия, сертифициран към БФЙ. Вдъхновението си черпи от традицията на Сатянанда йога, която предлага цялостен систематичен и научен подход за развитие на всички аспекти на човешката личност – физически, ментален, психичен и духовен. Посещава различни йога семинари и курсове, водена от желанието си да задълбочи познанията си за тази древна система.

Води занимания за начинаещи и напреднали по физически пози (асани), дихателни практики (пранаяма), очистителни практики (шаткарми), релаксация и йога нидра.

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева

Павлина Георгиева - медицински козметик

Има бакалавърска степен по икономика, но козметиката е нейната страст и се превръща в основна професия. През 2016 г. завършва Медицински колеж към Медицински университет – Варна със специалност Медицинска козметика. Освен на опита, разчита на редовните обучения и семинари, свързани с иновациите в козметичния бранш.

Държи на това, клиентите да излизат удовлетворени, затова подхожда индивидуално и с изключителен позитивизъм към всеки един от тях.