Хата виняса йога

Yin and Yang. Виняса йога, с дълбоко вкоренена хата йога

Хата виняса е силно балансираща практика, която има модерен подход, но в същото време остава вярна на древните традиции на йога.

Хата йога погрешно е смятана за бавна и лесна практика. Нейната цел е да отвори и пречисти енергийните канали в тялото, за да засили потока на жизнената ни енергия, и най-вече на sushumna nadi, който е проектиран на гръбначния стълб. По тази причина хата йога се грижи за здравето и мобилността на гръбначния стълб, като балансира между сила и гъвкавост. Също така ни учи да балансираме между усилието, което влагаме в позата и необходимостта да се предадем на позата.

С напредване в хата йога, ние разгръщаме физическия и умствения си потенциал, и осъзнаваме истинската цел на йога - да открием Вселената вътре в нас.

Виняса йога е най-популярния стил йога, набрал бързи темпове в последните 20 години. Това е динамична практика, която комбинира сила, издръжливост, гъвкавост и баланс, в комбинация с дишането. Виняса йога дава възможност на инструкторите да бъдат креативни, спазвайки основни принципи при изготвяне на йога комплексите. И докато виняса е много хубава практика, трябва да подхождаме много внимателно и с разбиране, за да избегнем контузии и преумора на тялото.

Хата и виняса са двете страни на една монета. Комбинацията от двете дава невероятни резултати, като редуваме движение с покой, или ян и ин пози.