Въздушна йога

въздушна йога
въздушна йога

Въздушна йога помага в борбата с гравитацията

Цени

  • Единично посещение 15 лв
  • 5 посещения 60 лв ( картата е валидна два месеца от дата на закупуване)
  • Приемаме карти Multisport

Посещенията в студиото са само с резервация.

Въздушна йога е едновременно забавна, енергична и красива практика. Това е нова форма на традиционна йога, която се практикува във висящ от тавана хамак - по един за всеки практикуващ.

Хамакът играе роля на опора за тазобедрените стави по време на извивките напред или назад, и играе ролята на столче при упражненията за засилване на поясната част, взаимствани от пилатес. Хамакът ни кара да се чувстваме сигурни, когато се разтягаме или засилваме мускулите си, без да преразтягаме ставите или да компресираме гръбначния стълб.

Въздушна йога има много ползи, като най-общите от тях са детоксикация и подмладяване на системите в организма - кръвоносна, лимфна, храносмилателна, имунна и централна нервна система.

Ще засилите своята гъвкавост и вътрешна стабилност, ще подобрите баланса и стойката си, ще подобрите връзката тяло-ум.

Всяка практика приключва с релаксация и медитация в летяща шавасана, което ще засили усещането ни за вътрешен мир и благоденствие.

Обърнатите пози във въздушна йога са най-голямото предимство, като за разлика от традиционната йога, тук тежестта на тялото пада върху тазобедрените стави, не врата и раменете и не изискват баланс.

В резултат на обърнатите пози на тялото, всички органи и мускули се радват на засилено кръвообръщение. Гръбначният стълб се декомпресира и възстановява правилната си позиция, увеличава се разстоянието между прешлените. В резултат на това, се облекчава хронична болка в кръста като ишиас и някой леки форми на сколиоза. Обърнатите пози имат и подмладяващ ефект върху лицето, поради засиленото кръвообръщение, богато на кислород и нутриенти.

Въздушна йога не изисква предварителен опит и е подходяща практика както за начинаещи, така и за напреднали.